O Badmintonu

Davno ..

Iako je točan početak badmintona nejasan, igara na temelju pupka i kugle su se odigrala u Kini, Japanu, Indiji, Siamu i Grčkoj prije 2000 godina.

Između 1856. i 1859., igra poznata kao “battledore i shuttlecock” počela se razvijati u modernoj igri badmintona u kući “Badminton House“, gospodarskom zemljištu vojvode Beaufort u Engleskoj. Oko tog vremena igrali su se slični igrači u Pooni Indiji, a 1877. godine izrađen je kodeks ponašanja za badminton.

Cilj boringorea i tuljana koji su se igrali u “Badminton House” bio je zadržavanje pupka u zraku što je dulje moguće tako što je udario u shuttle između dvije ili više ljudi. Čudno je da su se ciljevi s vremenom preokrenuli.

Cilj je sada završiti skup što je brže moguće bodovanje dobitnih bodova protiv vašeg protivnika. Godine 1893. osnovana je Badminton Association of England, koja je međunarodno upravljala badmintonom iz Engleske.

Daljnje čitanje

Oprema

Badminton treba ograničiti osobnu opremu osim samog suda.

Cipele

Puno početnika previše je pažnje posvećeno reketu. Međutim, najvažnija oprema koju ima igrač Badminton je dobar set badminton cipela. Badminton ima puno brzih strana-strana / lateralnih kretanja s promjenom smjera. Zahtijeva posebnu nisku podlogu, dobre cipele za hvatanje s bočnim potporama. Uobičajene cipele za tenisice ili tenisice mogu biti opasne i dovesti do ozljeda.

Može se naći cipele za unutarnje sjedenje od mnogih proizvođača. Međutim, Yonex, Li-Ning, Asics, Victor, Forza i Mizuno su neki od najboljih proizvođača badminton cipela.

Reketi

Postoji besprijekoran izbor reketa za razne proizvođače. Od početnika do napredne razine, postoji toliko mnogo izbora. Osim toga, tehnologija se nastavlja mijenjati i svake godine puštanje novih modela.

Iako je odabir reketa individualna želja, ipak postoje neke osnove za početak s dobrim reketom. Kažu da je stari zlato, ali to nije uvijek točno, a pogotovo ne u slučaju badminton reketa. Iako badminton ima drvene rekete, ali više nisu u upotrebi. Međutim, ako ga želite sakupiti za svoj antikni set, slobodno to možete učiniti. Isto tako, izbjegavajte metalni reket s T-spojem na okviru. Previše su teški i počnu se kretati u glavu. Najmanje za početak odaberite bilo koji okvir za loše topove od ugljičnih vlakana. Iza nje, vaša je želja, razina igre i proračun. Ako ste profesionalac, možete dobiti svoj prilagođeni reket!

Loptice

Naravno, reketi su beskorisni s shuttleom za igru. Na raspolaganju su uglavnom dva tipa loptice, peraje i najlon. Još jednom postoje različite marke dostupne, no Yonex vodi tržište.

Feather šatlovi su standard u svim nacionalnim i međunarodnim utakmicama kojima upravljaju udruge Badminton širom svijeta. Međutim, najlonske šatlovi standard su hobi i rekreativnim igračima jednostavno za njihovu troškovnu korist.

Igralište

Dimenzije igrališta za badminton – Izvor wikipedia

Sud je pravokutan i podijeljen na polovice mrežom. Dvostruki sud je širi od pojedinačnog suda, ali oboje su iste dužine. Izuzetak, koji često izaziva zbunjenost novijim igračima, jest da dvostruki sud ima kraću duljinu servisne duljine.

Mreža je visoka 1,55 metara (5 ft 1 inča) na rubovima i 1,524 metara (5 ft) visoko u sredini. Neto postovi se postavljaju preko dvostrukih golova, čak i kada se igra pojedinačno.

Minimalna visina za strop iznad sud ne spominje se u Zakonima o badmintonu. Ipak, teren za badminton neće biti prikladan ako će se strop vjerojatno pojaviti na visokoj službi. Preporuča se minimalno 7,5m za rekreativnu igru i 9,5 m za regionalna natjecanja.

Vrsta igara

Postoji 5 različitih kategorija u kojima se igra Badminton.

  • Muškarac samac
  • Ženski singl
  • Muškarci su dvostruki
  • Dvostruka žena
  • Mješoviti dvostruki

Osnovna pravila igre ostaju iste u svim vrstama. Međutim, postoji razlika u veličini suda za parove i pojedinačne igre. Osim veličine, strategije koje su igrale svaku vrstu igre su različite.