Badminton Za Sve turnir – početak

Organizirali smo naš prvi turnir za rekreativce 19.5.2019. U Športskom centru Višnjik. Sudjelovale su 24 ekipe i igrale međusobno u švicarskom sistemu turnira. Sudjelovali su timovi iz Brača, Splita, Šibenika, Zagreba, Japana i Zadra. Nažalost, tim iz BiH je morao odustati.

Prema švicarskom sistemu turnira, planirano je 5 rundi s 12 utakmica u svakom krugu, odigranih na 4 terena. Dok su igrači čekali, imali su priliku pokazati svoje umjetničke vještine kako bi nacrtali uspomenu na turnir. Zahvaljujući našem sponzoru, Soniku, igrači su imali osvježenje i banane dostupne tijekom turnira. Organizirali smo i štand za hamburgere i točeno pivo.

Prema pravilima švicarskog turnira, osigurano je da, u prosjeku, kako turnir završi, utakmice su sve više na jednakom nivou i zanimljive. U petom (posljednjem) kolu imali smo samo 2 tima koji su već osvojili sve runde. Jedan od njih bio je definitivno jasan pobjednik. Sistem na kraju  funkcionira kao sustav jednokružne lige. To znači da posljednja utakmica ne garantira  2. mjesto. Momčad koja je prošla posljednju utakmicu završila je na 4. mjestu. Na taj način sustav osigurava da se rangiranje temelji na ukupnoj uspješnosti tima tijekom cijelog turnira, a ne samo na finalnim utakmicama.

Tablica

Prije predstavljanja pobjednika, podijelili smo  poklone  od našeg sponzora Yonexa na temelju lutrije. Za posljednje 3 momčadi imali smo medalje, poklon bonove od ukupno 1000kn od našeg sponzora Decathlon i još jedan poklon paket od Yonexa. Poseban poklon dobio je naš najmlađi član, Lovre, koji je zaljubljen u Badminton. Već sa sedam godina odlučio je svoj sport. Nastojimo stvoriti prilike da mu pružimo okruženje za treninge i natjecanja.

Na temelju interakcije i našeg obrasca za povratne informacije, razumijemo da su općenito momčadi bile zadovoljne i zadovoljne turnirom. Dobili smo neke konstruktivne povratne informacije i radujemo se poboljšanju, koliko budemo u mogućnosti.

badminton za sve, zadar, povratna informacija

Još jednom puno hvala svim sudionicima, timu našeg kluba, koji je pomogao pri prevođenju dokumenata (jedan još uči hrvatski :)), organizaciji hrane, dvorane i opreme te našim sponzorima!

Radujemo se našem sljedećem unaprijeđenom turniru . Slijedite naše facebook i instagram stranice kako biste ostali ažurirani .

Više slike na google photos