Petra Maričić osvaja zlato na sveučilišnom turniru koji je organizirao SC Zagreb

Petra Maričić je prošle godine došla studirati na Sveučilište u Zadru. Čak i prije nego što se doselila, kontaktirala nas je i pokazala interes za treniranje badmintona u badminton klubu „Zadar“. Prvi dan kada je stigla, sjećam se da sam ju pitao: „ Voliš li badminton ili ti je samo zabavno udarati lopticu?“. Odgovorila je kako obožava badminton. Ta izjava je odredila daljnji tok našeg druženja. Počela je trenirati s nama i u zadnjih 6 mjeseci sudjelovala je na turnirima u Zadru, Splitu i Zagrebu.

Dana 15.2.2020. sudjelovala je na turniru Max Servus u Zagrebu. Međutim, novi teren, igranje novim lopticama i nervoza učinili su svoje. Unatoč tome, nije gubila duh i već sljedećeg vikenda (22.2.2020.) sudjelovala je na turniru za studente koji je organizirao SC Zagreb. Napokon, predanost se isplatila  i osvojila je zlatnu medalju na turniru. Za dodatne detalje i slike možete pogledati objavu organizatora turnira koja se nalazi na dnu stranice.

Za nas, kao klub koji pokušava promovirati kompetitivni badminton u Zadru, poruka koju je ona poslala nakon pobjede postala je još važnija. Petra je izjavila: „Ovaj put sam bila mnogo smirenija, manje nervozna i radila sam manje grešaka.“. Ova činjenica je važna za sve one koji razmišljaju o sudjelovanju na turnirima. Potrebno je vremena kako bi naučili kontrolirati svoju nervozu, smiriti svoje živce, ali isto tako potrebno je vremena naviknuti se na nove uvjete i okolinu. Potrebno je ostati fokusiran i uporan kako bi se nadišle početne poteškoće. Svako sudjelovanje na turniru pomaže nam pri stjecanju iskustva, poboljšanju igre i napretku k postolju.

Ovaj vikend, 29.2.2020., Petra namjerava igrati u ADA Ligi u Sarajevu. Ona će biti prva igračica, ne samo iz badminton kluba „Zadar“, nego i prva igračica u gradu Zadru koja će sudjelovati u ADA Ligi. Želimo joj puno uspjeha.