“Badminton Za Sve – Zimsko Izdanje” Prikazuje Uspjeh Badmintona u Zadru

Sportski Centar Visnjik u Zadru svjedočio je uzbuđujućem prikazu sportske vještine i atletizma dok je Badmintonski Klub Zadar organizirao turnir “Badminton Za Sve – Zimsko Izdanje”. S ukupno 36 sudionika koji su se natjecali u kategorijama kao što su muški pojedinačni (MS), ženski pojedinačni (WS), muški parovi (MD), ženski parovi (WD) i mješoviti parovi (XD), događaj je označio ključni trenutak za badminton u regiji.

Prihvaćajući geslo “Dodajte badminton u svoj život”, turnir je imao za cilj ne samo proslaviti sport, već ga i integrirati u živote lokalnog stanovništva. Prisustvo je bilo izvanredno, s igračima koji dolaze iz pet različitih gradova – Zadar, Split, Brač, Makarska i Bjelovar – koji su uveličali terene. Napomena ide u korist povećanog sudjelovanja iz Zadra, grada organizatora, što ističe njihovu posvećenost uspostavi badmintona u tkivu grada.

Zanimljiv aspekt ovog izdanja bila je uključenost igrača koji nisu bili povezani s bilo kojim klubom, što se uklapa u misiju organizatora da prošire dosege sporta. Napor Badmintonskog Kluba Zadar u promoviranju badmintona kao sporta i podizanju svijesti unutar Zadra bio je očit u ovom uspješnom pothvatu, označavajući njihov drugi trijumf u tome.

BK Iader istaknuo se kao izvanredan izvođač, kako u pogledu sudjelovanja tako i osvojenih medalja, osiguravajući impresivnih 14 medalja. Njihova dominacija se nastavila s ukupno 8 zlatnih medalja, potvrđujući njihovo umijeće na terenu. Tesno su ih slijedili BK Split i neafirmirani igrači, svaki s po 6 osvojenih medalja. Kada se računaju samo zlatne medalje, BK Iader vodi s impresivnim brojem od 8, dok su BK Zadar i BK Škrok osigurali po 2 zlata.

Najbolji troje natjecatelja u svakoj kategoriji bili su počašćeni ne samo medaljama, već i praktičnim poklonima, obogaćujući svečanu atmosferu događaja. Podrška sponzora – Meridian d.o.o, Cafe Galleria Gina, Badmintonski Klub Zadar i prijatelji badmintona – osigurala je da su i igrači i posjetitelji bili počašćeni osvježenjima tijekom cijelog turnira.

Događaj je privukao pažnju izvan terena, budući da ga je pokrila Diadora TV, povećavajući njegov doseg. Kompletni rezultati sada su dostupni online, dok se zanimljive fotografije i videozapisi s događaja mogu pronaći na različitim društvenim mrežama i službenoj web stranici turnira.

Izražavajući zahvalnost svim sudionicima, posjetiteljima i sponzorima na njihovim doprinosima, organizatori već se pripremaju za još grandiozniji turnir koji je planiran za travanj-svibanj 2024. Kako godina završava, Badmintonski Klub Zadar šalje tople želje za Sretan Božić i Novu godinu svim zaljubljenicima u sport, nestrpljivo očekujući nastavak slavlja badmintona u nadolazećoj godini.