BZS 2019 – Zimsko izdanje – Zadar opet pobjednik

Badminton Zadar organizira svoj 2. turnir Badminton For the World Edition u Sportskom centru Višnjik, dvorana 2, 21.12.2019. Sudjelovalo je 18 ekipa iz Zadra Split i Bihaća (BiH). Imali smo i sudionike koji su predstavljali Veliku Britaniju i Japan. Odigrano je oko 70 utakmica na 4 terena, kojima je trebalo oko 6 sati.

Za glavni izvlačenje koristimo dvostruki sustav uklanjanja. To je značilo da je u eliminacijskom kolu bilo dvostruko više mečeva nego jednostavna pojedinačna eliminacijska runda. Unatoč nekoliko bliskih susreta, odbranjeni prvaci s 1. turnira još su jednom osvojili turnir. Ovaj su put bili novi polaznici za 2. i 3. mjesto.

PozicjaKlubEkipa
1 (Zlato)BK IaderŽeljko Radovčić i Vesna Pilipović
2 (Srebro)BK IaderMarino Marcina i Vito Ivanišević
3 (Bronca)BK SplitDamir Pribačić i Mario Ćudina

Najbolje 3 ekipe dobile su medalje kao zadanu. Zahvaljujući našim sponzorima dobili su i kartice iz Decathlona i praktične poklone od Yonexa. Naš drugi sponzor www.lavandiera.com priredio je nevjerojatan ručak u kojem su svi sudionici uživali i pojeli ih po svom kapacitetu.

Zatražili smo povratne informacije i znamo koja bi poboljšanja mogla napraviti sljedeći put. Glavni izazovi i dalje su privlačenje više igrača koji dolaze u Zadar i dobiju veću dvoranu s više terena. Nadamo se da ćemo se upoznati obje sljedeće godine. Za sada ovu godinu zatvaramo pozitivnim raspoloženjem i želimo svima Sretan Božić i sretnu novu godinu.

Molimo pogledajte našu facebook stranicu o fotografijama turnira