40 igrača, 110 mečeva, 6 kluba 1 turnir – Badminton Za Sve

  1. lipnja 2023. godine u ŠC Višnjik u Zadru odigran je rekreativni turnir Badminton Za Sve. U organizaciji Badmintona Zadar, ovim turnirom napravljen je prvi korak u izgradnji natjecateljskog okruženja za sport u Zadru. 110 mečeva odigralo je 40 igrača iz 6 različitih klubova na 6 badmintonskih terena!

Na Badminton turniru Za Sve igrali su se mečevi u svih pet disciplina: pojedinačno za žene (WS), pojedinačno za muškarce (MS), za ženske parove (WD), za muškarce (MD) i za mješovite parove (XD). MS, WD, MD i XD. MD i XD timovi su podijeljeni u 2 skupine na temelju razine i kvalitete igrača. U Hrvatskoj 4 razine (A,B,C,D) definirane su od D kao početnici do A kao napredni igrači. U Zadru je odigran turnir B i C razine. Ukupno se turnir igrao u 7 različitih kategorija.

Najviše sudionika bilo je iz Badminton kluba Split sa 15 igrača, a odmah iza njih su Badminton klub Iader (10) i Badminton Zadar (9). Badminton klub Škrok Nerežišća pridružio se sa 3 igrača, dok su Badminton klub Concordia (Zagreb) i Badminton klub Pišece (Slovenija) predstavljali po 1 igrač.

Uzbudljivo natjecanje odvijalo se tijekom dana, što je rezultiralo impresivnim brojem medalja. Badmintonski klub Split i Badmintonski klub Iader s po 15 medalja dijele prvo mjesto. No, po broju zlatnih medalja prednjači Badmintonski klub Iader sa 6 zlatnih medalja, slijede ga Badmintonski klub Split s 3 zlatne medalje i Badminton Zadar s 2 zlatne medalje. Svi pobjednici i pojedinosti utakmica su dostupne online na turnirskom softveru.

Kao prvi pokušaj dovođenja natjecateljskog badmintona u Zadar, prilično smo zadovoljni odazivom igrača. S obzirom da je naš turnir bio na rasporedu na kraju sportske sezone kada većina ljudi odlaže rekete i sprema se za kupanje, turističku sezonu i ostale slobodne aktivnosti. Uvjereni smo da će se sljedeći put za sličan turnir pridružiti više igrača kako se glas bude širio.

Ovim putem zahvaljujemo svim igračima koji su se odlučili odazvati našem pozivu i otputovali u Zadar na Badminton. BK Split ne samo da se pridružio s maksimalnim brojem igrača, već su nam također bili od velike pomoći u usmjeravanju da bolje organiziramo događaj. Sigurni smo da će se ova suradnja nastaviti u međusobnom podržavanju promicanja i razvoja badmintona u Dalmaciji.

Iako igrači čine turnir sjajnim, nijedan događaj nije moguć bez organizacijskog osoblja. Kao klub zahvalni smo svim članovima našeg kluba pa čak i onima koji nisu članovi našeg kluba na podršci. Njihov doprinos, bilo da postavljaju terene do ponoći ili peku slastice, kolače i sendviče ili fotografiraju ili jednostavno prisustvuju kao gledatelji, bio je ključan za izniman uspjeh događaja.

Na kraju, klub je izrazio iskrenu zahvalnost svojim sponzorima, Meridian Nova Energija d.o.o Zadar i Cafe Galerija Gina, Zadar, čija je podrška omogućila održavanje turnira.

Uspjeh rekreativnog turnira Badminton Za Sve otvorio je put za još veća događanja u budućnosti. Ljubitelji badmintona u Zadru i šire željno iščekuju sljedeće poglavlje na badmintonskom putu grada. Pratite nas za više novosti o procvatu badminton scene u Zadru.