Badmintonski klub Zadar domaćin najvećeg dosadašnjeg omladinskog turnira: Dalmatinska liga 2.Kol

U živopisnom prikazu mladenačkog atleticizma i duha zajedništva, Badmintonski klub Zadar (BK Zadar) uspješno je ugostio turnir “Dalmatinska liga 2.Kol” 8. lipnja 2024., označivši značajnu prekretnicu u povijesti kluba. U sklopu regionalne Dalmatinske lige sudjelovala su tri grada: Dubrovnik, Split i Zadar, a turnir se odvijao u Sportskom centru Višnjik u Zadru.

Turnir nije bio samo natjecateljska arena, već i proslava sporta, što dokazuje poseban umjetnički kutak u kojem su mladi sudionici dali dodatne boje misiji BK Zadar „Dodaj Badminton u svoj Život“. Pružanje osvježenja za djecu dodatno je istaknulo predanost kluba stvaranju poticajnog i poticajnog okruženja.

Mala djeca dodaju boje badmintonu!!

Događaj koji obara rekorde


Ovogodišnji turnir bio je najveći u organizaciji BK Zadar za djecu, s dvije dvorane i osam badmintonskih terena. Događaj je započeo u 10:00 i završio u 16:00, a sudjelovalo je ukupno 58 igrača u dobnim kategorijama U11, U13, U15 i U19. Dok su igrači U11 igrali samo u pojedinačnim mečevima, ostale kategorije uživale su u pojedinačnim i parovima, pokazujući široku lepezu talenta i sportskog duha.

Broj medalja i vrhunci


U ukupnom zbroju medalja prednjačio je BK Dubrovnik s 22 medalje, odmah iza njega je BK Split s 20, a treći je BK Iader s 13 medalja. Ipak, BK Split je prednjačio po broju zlatnih medalja s 10 zlatnih medalja, a slijedi ga BK Dubrovnik sa 7 zlatnih medalja.

Iako su po ukupnom broju medalja BK Dubrovnik i BK Split vrlo blizu s 22 odnosno 20 medalja, analizirajući po dobnim kategorijama  pokazuje da je BK Split predvodio U19 s 11 medalja dok je BK Dubrovnik izvrsno nastupio u mlađim kategorijama s U13 (10 medalja) i U15 (9 medalja) pokazujući snagu budućih generacija igrača koji dolaze.

Sjajne zvijezde BK Zadra


Vlastiti kontingent BK Zadar, iako najmanji sa šest igrača, dao je značajan učinak s pet medalja. Trijumf Lea Šimurine u kategoriji U11 bio je dokaz njezinog napretka, prebrodivši prethodni poraz (u ožujku 2024.) i osvojila svoje prvo zlato u Dalmatinskoj ligi. Sudjelovanje Iskre Bljaić i Mihaele Dokoze, koje igraju tek 2-3 mjeseca, primjer je ohrabrujuće atmosfere kluba.

U igri parova dječaka U19 Jakov Bljaić i Dominik Stipetić osvojili su zapaženu broncu. Posebno se istaknulo treće mjesto Franke Antolić u GS U19 i GD U19, uz partnericu Anu Varivodu iz BK Split. Unatoč emocionalnom neuspjehu zbog spora oko bodovanja, njihova je otpornost zablistala kad su osigurali brončanu medalju.

Posebna priznanja:

Partnerstvo Franke Antolić i Ane Varivode bilo je vrhunac, s Anom koja ima samo 12 godina natječući se u kategoriji U19 uz 15-godišnju Franku. Njihovo osvajanje brončane medalje u parovima za djevojčice U19 bilo je izvanredno postignuće,posebno s obzirom na to da je to bio njihov prvi zajednički nastup.

Posebno je pohvalan napredak Lee Šimurine, koja je preokrenula prethodni poraz i osvojila zlato u kategoriji U11, signalizirajući njezinu rastuću vještinu i samopouzdanje.

Djeca su spremna za angažman i podršku. Sve što trebamo je stvoriti okruženje i omogućiti im da istraže vlastite granice i dosegnu ih dalje

Zaključak

“Dalmatinska liga 2.kol” bila je više od turnira; bio je to živahan festival badmintona koji je okupio zajednicu, odgajao mlade talente i utjelovio duh mota BK Zadar. Kako klub nastavlja poticati razvoj badmintona, željno očekujemo buduća postignuća ovih mladih sportaša. Uspjeh ovog događaja nedvojbeno je dodao novo poglavlje naslijeđu kluba, ono koje će nadahnuti još mnoge da “dodaju badminton u svoj život.”

Potpuni podaci o rezultatu dostupni su online na turnirskom softveru.

Ako želite biti u tijeku s badminton događajima, pretplatite se na naše društvene kanale na facebooku i instagramu.

Da biste svoje dijete upisali u klub samo da isproba Badminton obratite nam se putem web stranice, facebooka, instgrama, Whatsappa, e-maila, telefona ili samo dođite na jedan od naših treninga.